Posted by on Oct 5, 2013 in Gear, MTB, photos

Komaj teden dni po zadnjem obisku, smo današnjo soboto ponovno tiščali pedala proti Ojstrcu – Obirju. Malce v pričakovanju lepšega vremena kot na primorskem, precej pa tudi zaradi relativne bližine, ki nam je pomagala ostati dolgo v postelji in seveda dejstva, da smo imeli na preizkušnji novo 29″ kolo, kateremu je bila asfaltirana cesta pisana na kožo. Naša zasedba je bila danes razširjena, okrepljena, pomlajena in polepšana, zlasti  spisano zalogo Lidl opreme.

Prvi v vrsti je bil nov tventinajner, čistočrn, no name, zato je dobil nickname Lidlbajk. Družbo mu je delal še bratec baby lidl 26″.

Ker je tole resen tehnično testni kotiček, gremo kar k opažanjem:

Na pvi pogled. Lidlbajk je staromodno zasnovan, s kupom naključno prekrižanih cevi, od katerih se nekatere kar premikajo ko se voziš naokoli. Okrasne barve  sploh nima, verjetno zato, da je malo lažje in diskontno cenejše, tako da je le prekrito z osnovno črno barvo proti rjavenju.  Zato pa je dosti prostora za nalepke, zelo dobro se mu poda napis “Detendez Vous! Ca va bien se passer!”  Brez skrbi, vse bo še v redu.
Obroči so poskusno ozaljšani z rdečo barvo, ki pa jo je bilo dovolj le za kako tretjino obsega.   Zaradi posledične neuravnoteženosti  med vožnjo divje vibrirajo  in opletajo. Očividci so vedeli povedati, da je bicikel v polnem gravitacijsko pospešenem mimohodu pri 15km/h, videti in slišati kot do konca navita centrifuga pralnega stroja, kjer se pere trideset črnih gat in ene rdeče tangice. Hot stuff na spidu skratka.

Vozne lastnosti. Navkreber je vožnja podprta s polavtomatskim nadzorom premikanja. Če recimo nehamo obračati pedala, se kolo kar samo ustavi. Žal pri vožnji navzdol, ta funkcija ni bila povsem prepričljiva, zato pa je toliko bolje delovalo vse ostalo, od balance, zavor, nekakšnih fedrov, do velikih koles, kar je pomagalo pri izogibanju nenavadno številnim oviram v gozdu.

Kvaliteta izdelave. Echt Deutsche bi lahko rekli, če ne bi na okvirju pisalo made in Taiwan. Vsi delčki nekako pašejo lepo skupaj, le vsake toliko je dobro preveriti, da  so vsi tudi pritrjeni, sicer se nam lahko zgodi kak  SUPER  (Self Unscrewing Problem Ends Ride) fenomen.

Lidl bajk svoje prve ture v življenju najbrž ne bo pozabil, voznik ravno tako ne. Lidl bajk zato, ker bi po specifikacijah Lidlovega oddelka za železnino moral voziti le po asfaltu, mi smo ga pa peljali tudi čez neki travnik. In še čez nekaj neasfaltiranih  stvari.  Voznik pa zato, ker ga je pri tem navdušil. Lahko bi bil še boljši, ampak se ne morem točno spomniti, v čem.

Fade to matt black.

Igral je: Specialized Enduro 29, letnik 2014.   Toplo priporočam.

Dobite ga v Extreme Vitalu, Factory Storeu pa še kje.  Ma, vprašajte v Lidlu.