Posted by on Aug 28, 2013 in General, Guiding, photos

Skupino 22 Londončanov, ki so se mudili v Sloveniji, smo za finale peljali do najvišje razgledne točke, Aljaževega  stolpa.  Faza priprav je obsegala nekaj hlastnega emajlanja, telefoniranja in finančnih pogajanj, parkiranje v jarek in japonski golaž. Nato smo podrzali  dve kleti, tri omare  in par avtomobilov, da smo nabrali 22 čelad in plezalnih pasov in spekla se je čokoladna torta.

Skupino je v veličastnem maršu, s Pokljuke na Kredarico pripeljal najbolj izkušen med nami, Cveto. Naslednjega dne pa se nas je dodatnih pet, iz dveh smeri, da je ne bi slučajno zgrešili,   navsezgodaj podalo na Kredarico, ker smo za vzpon na vrh želeli izkoristiti napovedano okno lepega dopoldanskega vremena.

Ob sedmih napovedan prihod se je s pomočjo posebnega časovnega vpliva čokoladne torte do minute izpolnil. Izpolnila so se tudi vremenska poročila in predviden časovni okvir vzpona na vrh in nazaj. Pošten naliv s sodro smo tako udobno prevedrili na Kredarici, kjer smo se smejali Tadejevim zgodbam, da so boleli trebuhi, nekateri še posebej. Tudi za to je poskrbela čokoladna torta.

Za konec šihta nam je Mitja v času trajanja naslednje luknje v oblačnosti,   pokazal še zanimiv in lep sestop v Vrata, kamor smo se bolj ali manj razmontirani, tudi zaradi čokoladne torte, vrnili štrije, ostali pa so se, za boljše ravnovesje, podali v Krmo. Kapljati je začelo ravno ko smo odklepali avto.

triglav-pnr-jutro